כל מה שצריך לדעת על ביטוח שותפים

שותפים בעסק? ביטוח שותפים הוא מוצר חשוב המוודא שבמקרה בו חלילה יקרה לכם הנורא מכל, היורשים שלכם יקבלו תשלום הוגן עבור החלק שלכם בעסק. 

אז במידה ועדיין לא רכשתם פוליסת ביטוח כזו, אלו הדברים שאתם חייבים לדעת.

שרית פניזל

מאת שרית פניזל
סוכנת ביטוח, מתכננת פרישה ומומחית לתכנון פיננסי ופנסיוני

על פי סעיף 42 בפקודת השותפויות (נוסח חדש) תשל"ה – 1975, במקרה שאחד השותפים בעסק נפטר או הוכרז כפושט רגל, תפורק השותפות אלא אם נקבע אחרת בהסכם שבין השותפים, שהאלטרנטיביות הקיימות הן:

  1. מכירת נכסי השותפות לאחר תשלום כל החובות וחלוקת היתרה בין השותפים ובין עזבונו של הנפטר.
  2. כניסת יורשי הנפטר במקומו לשותפות.
  3. כניסת שותף חדש הרוכש את חלקו מיורשי הנפטר.
  1. השותף או השותפים הנותרים רוכשים את חלקו של הנפטר.


לכן, מכיוון שסביר להניח שהשותפ/ים האחרים ירצו להמשיך את הפעילות העסקית והאלטרנטיבה של כניסת אדם חדש או יורשיו של הנפטר כשותפים בעסק – ביטוח שותפים הוא אלטרנטיבה מצוינת שמבטחת את חיי השותפים בעסק בביטוח חיים המשלם ליורשים על חלקם בחברה.

ביטוח שותפים הוא אלטרנטיבה מצוינת שמבטחת את חיי השותפים בעסק בביטוח חיים המשלם ליורשים על חלקם בחברה במקרה מוות (חלילה)

– שרית פניזל

גובה סכום הביטוח נרכש בהתאם לשווי חלקו של כל אחד בשותפות, כך שבמקרה שחלילה אחד השותפים נפטר, ישולם חלקו כסכום ביטוח לבני משפחתו, וכך השותפות תוכל להמשיך להתקיים מבלי שייווצר מצב בו יאלצו השותפים הנותרים בחיים לשלם את חלקו בשותפות או "לקבל" את יורשי הנפטר כשותפים לניהול העסק, החברה או השותפות. 

על מנת לערוך ביטוח שותפים, יש לערוך פוליסות ביטוח פרטיות כאשר המבוטח הינו השותף ובני משפחתו הם המוטבים. במקרה בו המוטבים הם אינם בני משפחה, סכום הביטוח יחויב במס.

את תשלום הפרמיות מומלץ לשלם מחשבון השותפות וזאת לצורך פיקוח בלבד, שהרי הפוליסות הן פוליסות פרטיות והתשלום עבורן אינו נחשב כהוצאה מוכרת.

יש לעדכן את סכומי הביטוח מעת לעת על פי שווי חלקו של כל שותף בעסק בכפוף להצהרת בריאות.

רוצה להתייעץ עם שרית פניזל?

מומלץ לנסח הסכם (אשר יעוגן גם בתקנון החברה) ולפיו מוסדר שהשותפות הינה למקרה חיים בלבד ועם פטירת אחד השותפים, המניות שלו הופכות למניות נדחות, שהתמורה בגינן תשולם לבני משפחתו באמצעות סכום הביטוח מפוליסת ביטוח החיים.

כדי להיוועץ עם עו"ד שמתמחה בתחום הזה ולצרף את ההסכם הנ"ל להצעת הביטוח בחברת הביטוח.

בריאות והצלחה!
שרית פניזל